Studio Pastello
Studio Pastello
Sv. Križ 18
52210 Rovinj, Croatia

Planet Rovinj
Turistička agencija / Tourist Agency

Sv. Križ 1
52210 Rovinj, Croatia

» +385 (0)52 840494
» planet@pu.t-com.hr
» www.planetrovinj.com
Zašto je Rovinj idealan za parove?
27.06.2022.

Rovinj je jedan od najromantičnijih gradova na svijetu, a naš studio Pastello je smješten u njegovoj povijesnoj jezgri. Renoviran u izvornom duhu, s pogledom na more, studio Pastello je zasluženo dobio epitet od naših gostiju kao najromantičnijeg smještaja u Rovinju.
Kako bi romantika bila upotpunjena, nije dovoljno imati samo romantični smještaj već i svoju svakodnevicu obogatiti romantičnim aktivnostima.

 

Atrakcije u Rovinju za romantični odmor

 • Uspon na zvonik sv. Eufemije. Crkva sv. Eufemije, zaštitnice Rovinja, nalazi se na vrhu brežuljka s kojeg se pruža pogled na grad. Zvonik je točna replika zvonika Sv Marka u Veneciji, a pogled s vrha zvonika oduzima dah.
 • Posjetite otok Sv. Andrija koji se nalazi 15-ak minuta vožnje brodom od Rovinja. Otok krasi stari dvorac koji je pripadao obitelji Hütterott, predivni vrtovi, energetska polja, mauzolej i hotel.
 • Posjetite otok St. Katarina i prošetajte se njegovim starim vrtovima i osvježite u predivnom moru. Otok Sv Katarina je udaljen samo 5 minuta vožnje brodom.
 • Provozajte se batanom u zalazak sunca
  Zaplovite batanom, tradicionalnim rovinjskim ribarskim brodom, oko poluotoka s upaljenim samo ribarskim svjetlima.
 • Biciklirajte u parku – šumi Zlatni rt. Ovaj prekrasan park se nalazi na samo 15 minuta hoda od starog grada. Popularno je mjesto među džogerima, biciklistima i penjačima. Osim rekreativnih sportova, u ovom predivnom parku je i puno malih uvala u kojima se možete kupati.
 • Istražite pitoreskne ulice, uličice i umjetničke galerije u staroj jezgri Rovinja. Rovinj je labirint uličica, kamenih ulica i prolaza u kojima se možete gubiti satima i uživati u njegovoj ljepoti.
 • Posjetite jedan od mnogih ljetnih jazz koncerata. Od 2010. godine grad Rovinj organizira niz jazz koncerata tijekom cijele sezone (od svibnja do rujna). Neki se odvijaju u starom gradu, drugi u staroj tvornici duhana ili u hotelu Lone.

 

Još uvijek razmišljate je li Rovinj savršena destinacija za parove?

 

Evo još par razloga zašto je …

 • Jeste li vidjeli fotografije ovog raja? Ako jeste, zar vas treba još uvjeravanja?
 • U noći svetog Lovre cijeli je grad osvijetljen svijećama. Ima li išta romantičnije od toga?
 • Rovinj je popularan po, hm, plažama za odrasle. Da, dobro ste pročitali, u Rovinju je popularan naturizam.
 • Kušajte vrhunska domaća vina u wine barovima San Tommaso ili Piassa Grande. San Tommaso wine bar nalazi se na šetnici uz more, dok se Piassa Grande nalazi na Velom trgu u staroj jezgri grada.

 

Zainteresirani za romantični boravak u Rovinju?

Rezervirajte svoj romantični boravak u našem Studiju Pastello 😊

Novosti

Arhiva »