Studio Pastello
Studio Pastello
Sv. Križ 18
52210 Rovinj, Croatia

Planet Rovinj
Turistička agencija / Tourist Agency

Sv. Križ 1
52210 Rovinj, Croatia

» +385 (0)52 840494
» planet@pu.t-com.hr
» www.planetrovinj.com
Dnevni izleti iz Rovinja – istražite prekrasnu Istru
28.06.2022.

Rovinj često nazivaju ‘biserom istarskog poluotoka‘, ali osim predivne arhitekture i prirode Rovinj nudi razne jednodnevne izlete.

Grad Rovinj je smješten u živopisnoj i kulturno bogatoj regiji Istre. Smatra se odličnom polaznom točkom bez obzira volite li prirodne atrakcije, povijesne i kulturne znamenitosti ili avanturizam.

Naš studio Pastello se nalazi u samome centru grada, tako da su sve polazišne točke za izlete na pješačkoj udaljenosti od vas, a i mi smo veliki ljubitelji putovanja pa vam želimo dati nekoliko preporuka 😊

 

Naši omiljeni izleti iz Rovinja:

1. Vožnja brodom oko Rovinjskih otoka

Idealna opcija za otkrivanje prekrasnih dijelova Istre je upravo brodom. Možete birati između kružne vožnje, gusarskog krstarenja, podvodnog razgledavanja ili noćnog izleta s reflektorima.

 

2. Posjetite Nacionalni park Brijuni

Brijune definitivno trebate posjetiti. 14 prekrasnih otoka s idealnom mediteranskom mikroklimom s razlogom se smatraju jednim od najljepših i najpoznatijih nacionalnih parkova u Hrvatskoj, ali i Europi.

Ono što Brijune čini jedinstvenim je činjenica da ih je čovjek u potpunosti napravio za odmor i uživanje. Sve je uređeno u sinergiji s prirodom što ovom otočju daje poseban skladan i pitomi izgled.

Brijuni imaju puno za ponuditi, možete istražiti antičke rimske vile, ilirske palače, bizantske utvrde, srednjovjekovne crkve. Možete prošetati stazom dobrih vibracija ili otići u safari park i istražiti egzotične životinje i biljke iz cijelog svijeta, i na kraju – posjetiti luksuznu predsjedničku rezidenciju koju su posjećivali najmoćniji političari i poznate zvijezde 20. stoljeća.

 

3. Cjelodnevni izlet brodom u Veneciju

Da! Prekrasnu Veneciju možete posjetiti direktno iz Rovinja.

Kanali, gondole i most Rialto. Ako mislite da znate što možete očekivati od Venecije, varate se. Ne postoji fotografija koja može dočarati energiju i veličanstvenost ovog grada.

Istražite gradske muzeje, palače i crkve, vozite se gondolom ili se zavalite i uživajte u energiji Venecije iz kafića, bara ili restorana i to sve u cjelodnevnom izletu brodom iz Rovinja.

 

4. Feštinsko Kraljevstvo (Žminj)

U samom srcu Istre, u blizini sela Feštini, nadomak Žminja, svojim prirodnim ljepotama zasigurno se ističe špiljsko kraljevstvo Festini. Naziv su dali mještani jer špilja obiluje špiljskim ukrasima – baštinom mediteranske vegetacije koja je nekada rasla na tom terenu.

Uživajte u skladnom zvuku kapljica, prekrasnim sigastim oblicima među kojima ćete lako prepoznati ‘čarobnjakov šešir’, ‘kulu babilonsku’ i ogromna ‘šišmiševa krila’ neobično prekrivena ogrankom korijena vinove loze koja se napaja vodom sa špiljskog dna.

 


Odlučite li se za smještaj u našem studiju, biti će nam više nego drago prepoučiti vam izlete na temelju vaših preferenci 😊

 

Rezervirajte svoj boravak u Studiju Pastello u Starom gradu Rovinju.

Novosti

Arhiva »